33. Martinov tek, Izola Reviewed by Momizat on . Letošnji 33. Martinov tek v Izoli je bil za časomerilsko ekipo Timinga Poljane nekaj posebnega. Na tem teku smo namreč prvič uradno preizkusili našo novo veliko Letošnji 33. Martinov tek v Izoli je bil za časomerilsko ekipo Timinga Poljane nekaj posebnega. Na tem teku smo namreč prvič uradno preizkusili našo novo veliko Rating: 0

33. Martinov tek, Izola

Letošnji 33. Martinov tek v Izoli je bil za časomerilsko ekipo Timinga Poljane nekaj posebnega. Na tem teku smo namreč prvič uradno preizkusili našo novo veliko pridobitev – sistem elektronskega merjenja s čipi.

 

Meritve smo izvedli s čipi Jaguar, ki so trenutno verjetno najinovativnejši časomerilski sistem na svetu, Timing Poljane pa je ena prvih časomerilskih ekip v Evropi, ki ponuja merjenje s tem sistemom.

 …

Na obali nas je žal pričakalo vetrovno in deževno vreme, udeležba tekačev pa je bila razmeram primerna. Na progo se jih je podalo 105. Tekmovanje, v organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter ostalih, je potekalo od plaže v Simonovem zalivu, do preko vzpona na Belvedere in nato po trasi Parenzane nazaj proti Izoli.

 …

Tekači so s posebnim zanimanjem sprejeli zaslon na dotik (RapidRace kiosk), ki je ena najbolj privlačnih novosti v okviru sistema Jaguar. Z zanimanjem so si namreč takoj po prihodu v cilj ogledovali svoje rezultate, ter jih nato tiskali s pomočjo majhnega tiskalnika.                 

 …

Med dekleti je z 11 kilometov dolgo progo najhitreje opravila Kristina Bele (AK Pivka), pred Urško Krašovec (AK Sevnica) in Tino Mavrič iz Sečovelj.

 

Absolutni zmagovalec med moškimi je postal Danijel Vinčec (ŠD 3-šport) pred enim najboljših slovenskih veslačev Rajkom Hrvatom (AK Argo), tretji pa je bil Jan Klemenčič (AK Koper).

Rezultati tekmovanja

Galerija fotografij

 

Scroll to top